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then being transferred to the employer at the time
of payment, constitute a sickness benefit within the
meaning of Article 3(1)(a) of Regulation (EC) No
883/2004?

2. If Question 1 is answered in the negative: Must
Article 45 TFEU and Article 7 of Regulation (EU)
No 492/2011 be interpreted as precluding national
legislation under which the granting of compensa-
tion for loss of earnings suffered by workers as a
result of isolation ordered by the health authorities
in the case of a positive COVID-19 test result (with
the compensation being initially payable to the
workers by their employer, and the entitlement to
compensation vis-a-vis the Austrian Federal Gov-
ernment then being transferred to the employer to
that extent) is subject to the condition that the isola-
tion is ordered by an Austrian authority on the basis
of provisions of national law relating to epidemics,
with the result that such compensation is not paid to
workers who, as frontier workers, are resident in
another Member State and whose isolation (‘quar-
antine’) is ordered by the health authorities of their
Member State of residence?

Case C-415/22, Social
Insurance

JD - v — Acerta — Caisse d'assurances sociales ASBL,
Institut national d'assurances sociales pour
travailleurs indépendants (Inasti), Belgian State,
reference lodged by the Tribunal du travail
francophone de Bruxelles (Belgium) on

20 June 2022

Does the principle of EU law based on a single social
security scheme applicable to workers, whether
employed or self-employed, active or retired, preclude a
Member State of residence from requiring, as in the
present case, a retired official of the European Commis-
sion, who pursues an activity as a self~employed person,
to be subject to its social security scheme and the pay-
ment of purely ‘solidarity’ social security contributions,
where the retired official is subject to the compulsory
social security scheme of the European Union and does
not derive any benefits, be they contributory or non-
contributory, from the national scheme to which he or
she is subject by force?
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Case C-477/22, Working
Time, Miscellaneous

ARST S.p.A. — Azienda regionale sarda trasporti — v
- Various employees, reference lodged by the
Corte suprema di cassazione (ltaly) on 15 July 2022

1. Must Article 3(a) of Regulation (EC) No 561/2006
of the European Parliament and of the Council of
15 March 2006 on the harmonisation of certain
social legislation relating to road transport and
amending Council Regulations (EEC) No 3821/85
and (EC) No 2135/98 and repealing Council Regu-
lation (EEC) No 3820/85 be interpreted as meaning
that the term “route” not exceeding 50 kilometres
refers to the kilometres covered by the journey
(line) identified by the transport undertaking for
payment of the ticket, or to the total number of kilo-
metres covered by the driver in the daily work shift,
or to the maximum distance on the road reached by
the vehicle in relation to the starting point (radius);
or, in any event, by means of what other criterion
should the kilometres of the route be calculated?

2. In any event, may the undertaking organising the
transport be exempt from application of the regula-
tion in respect of those vehicles it uses exclusively to
cover journeys of less than 50 km, or is the underta-
king’s entire transport service subject to application
of the regulation, by reason of the fact that it uses
other vehicles to cover journeys exceeding 50 km?

3. Must Article 6(3) of Regulation (EC) No 561/2006
of the European Parliament and of the Council of
15 March 2006 on the harmonisation of certain
social legislation relating to road transport and
amending Council Regulations (EEC) No 3821/85
and (EC) No 2135/98 and repealing Council Regu-
lation (EEC) No 3820/85 be interpreted as meaning
that “the total accumulated driving time during any
two consecutive weeks” consists of the sum of the
“driving times” for the two weeks — according to the
definition in Article 4(j) above — or does it also
include other activities and, in particular, the entire
working shift worked by the driver during the two
weeks, or all the ‘other work’ referred to in Arti-
cle 6(5)?

Case C-496/22, Collective
Redundancies

El — v — SC Brink's Cash Solutions SRL, reference
lodged by the Curtea de Apel Bucuresti (Romania)
on 22 July 2022

1. Do [the first subparagraph of] Article 1[(1)(b)] and
Article 6 of Council Directive 98/59/EC on the
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