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If the first question is answered in the affirmative:
Does the second sentence of Article 38(3) of the
GDPR also preclude such a provision in national
law if the designation of the data protection officer
is mandatory not in accordance with Article 37(1) of
the GDPR, but only in accordance with the law of
the Member State?

If the first question is answered in the affirmative:
Does the second sentence of Article 38(3) of the
GDPR have sufficient legal basis, in particular in so
far as it covers data protection officers that have an
employment relationship with the controller?

If the first question is answered in the negative: Is
there a conflict of interests within the meaning of
the second sentence of Article 38(6) of the GDPR if
the data protection officer also holds the office of
chairman of the works council established at the
controlling body? Must specific tasks have been
assigned within the works council in order for such
a conflict of interests to be assumed to exist?

4. Must Article 3 of Directive [2003/88], read in con-
junction with Article 31(2) of the Charter, be inter-
preted as meaning that a worker is entitled to a min-
imum rest period which must be granted within the
course of 24 hours even if, for any reason, he or she
does not have to work in the following 24 hours?

5. If Question 4 is answered in the affirmative, must
Articles 3 and 5 of Directive [2003/88], read in con-
junction with Article 31(2) of the Charter, be inter-
preted as meaning that the daily rest period [must]
be granted prior to the weekly rest period?
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1. Must Article 5 of Directive [2003/88], read in con-
junction with Article 31(2) of the Charter [of Fun-
damental Rights of the European Union], be inter-
preted as meaning that the daily rest period provi-
ded for in Article 3 [of that directive] forms part of
the weekly rest period?

2. Otherwise, must Article 5 of Directive [2003/88],
read in conjunction with Article 31(2) of the Char-
ter, be interpreted as meaning that, in accordance
with the objective pursued by the directive, the
aforementioned article lays down only the minimum
duration of the weekly rest period, which is to say
that the weekly rest period must be at least 35 con-
secutive hours’ long, provided that there are no
objective, technical or work organisation conditions
which preclude this?

3. Must Article 5 of Directive [2003/88], read in con-
junction with Article 31(2) of the Charter, be inter-
preted as meaning that, where the law of the Mem-
ber State and the applicable collective agreement
provide for the grant of a continuous weekly rest
period of at least 42 hours, it is compulsory, follow-
ing work which has been performed on the working
day prior to the weekly rest period, also to grant the
twelve-hour daily rest period guaranteed along with
it under the relevant legislation of that Member
State and the applicable collective agreement, provi-
ded that there are no objective, technical or work
organisation conditions which preclude this?
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1.

Is the derived right of residence of a direct relative
in the ascending line of a Union citizen worker pur-
suant to Article 7(2) of Directive 2004/38/EC con-
ditional on the continued dependency of that rela-
tive on the worker?

Does Directive 2004/38/EC preclude a host Mem-
ber State from limiting access to a social assistance
payment benefit by a family member of a Union
citizen worker who enjoys a derived right of resi-
dence on the basis of her dependency on that work-
er, where access to such payment would mean she is
no longer dependent on the worker?

Does Directive 2004/38/EC preclude a host Mem-
ber State from limiting access to a social assistance
payment benefit by a family member of a Union
citizen worker who enjoys a derived right of resi-
dence on the basis of her dependency on that work-
er, on the grounds that payment of the benefit will
result in the family member concerned becoming an
unreasonable burden on the social assistance system
of the State?
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