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the general cross-industry organisations (ETUC,
UNICE and CEEP) annexed to Council Directive
1999/70 of 28 June 1999 be interpreted as meaning that,
for the purposes of consolidating a personal grade, a
period of service as an interim civil servant undertaken
by a permanent civil servant before he or she obtained
permanent status must be accorded the same treatment
as service undertaken by another career civil servant?

2 Must Clause 4(1) of the framework agreement on
fixed-term contracts concluded on 18 March 1999
between the general cross-industry organisations
(ETUC, UNICE and CEEP) annexed to Council Direc-
tive 1999/70 of 28 June 1999 be interpreted as meaning
that both (i) the fact that the period in question has
already been taken into account to enable the individual
to become a career civil servant and (ii) the design of the
civil service career progression arrangements established
in national legislation, are objective grounds that justify
why a period of service as an interim civil servant
undertaken by a permanent civil servant before he or
she obtained permanent status should not be taken into
account for the purposes of consolidating the individu-
al’s personal grade?

Case C-199/21, Social
Insurance, Pension

DN - v - Finanzamt Osterreich, reference lodged
by the Bundesfinanzgericht (Austria) on
30 March 2021

Question 1, referred together with Question 2:

Is the phrase ‘Member State competent for his/her pen-
sion’ in the second sentence of Article 67 of Regulation
(EC) No 88372004, as amended by Regulation (EU)
No 465/2012 to be interpreted as meaning that it refers
to the Member State previously competent for family
benefits as the State of employment and now required to
pay an old-age pension, the right to which is based on
the freedom of movement of workers previously exer-
cised in its territory?

Question 2:

Is the phrase ‘rights available on the basis of receipt of
pensions’ in Article 68(1)(b)(ii)) of Regulation
No 883/2004 to be interpreted as meaning that the right
to family benefits is to be regarded as being available on
the basis of receipt of pensions if, first, the laws of the
EU OR of the Member State governing the right to
family benefits provide for receipt of pensions as a crite-
rion and, second and additionally, the criterion of
receipt of pensions is fulfilled in fact at a factual level,
meaning that ‘simple receipt of pensions’ does not fall
under Article 68(1)(b)(ii)) of Regulation No 883/2004
and the Member State concerned is not to be regarded
as the ‘State of the pension’ under EU law?
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Question 3, referred in the alternative to
Questions 1 and 2, if simple receipt of pensions
suffices for the purpose of interpretation of the
concept of the State of the pension:
In the case of receipt of an old-age pension, the right to
which [accrued] under the migrant workers regulations
and, prior to that, as a result of the pursuit of an activity
as an employed person in a Member State in a period
when neither the State of residence alone nor both
States were Member States of the EU or the European
Economic Area, is the phrase ‘a differential supplement
shall be provided, if necessary’ in the second clause of
the second sentence of Article 68(2) of Regulation
No 883/2004 to be understood, in light of the judgment
of 12 June 1980, Laterza, 733/79, as meaning that EU
law guarantees family benefits to the maximum possible
extent even in the case of receipt of pensions?

Question 4:
Is the third sentence of Article 60(1) of Regulation (EC)
No 987/2009 to be interpreted as meaning that it pre-
cludes Paragraph 2(5) of the FLLAG 1967, according to
which, in the case of divorce, the right to the family
allowance and tax credit for the child remains vested in
the parent who is the head of the household but who has
not made an application either in the State of residence
or in the State of the pension for as long as the adult
child in education is a member of his or her household,
meaning that the other parent living as a pensioner in
Austria, who in fact bears the entire cost of supporting
the child, can exercise the right to the family allowance
and tax credit for the child against the institution of the
Member State whose laws take precedence based direct-
ly on the third sentence of Article 60(1) of Regulation
No 987/2009?

Question 5, referred together with Question 4:

Is the third sentence of Article 60(1) of Regulation
No 987/2009 to be further interpreted as meaning that
it is also necessary, in order to substantiate the standing
of the EU worker as a party in the Member State family
benefits procedure, that he/she is mainly responsible
for the cost of maintenance within the meaning of Arti-
cle 1(i)(3) of Regulation No 883/2004?

Question 6:
Are the provisions governing the dialogue procedure in
Article 60 of Regulation No 987/2009 to be interpreted
as meaning that that procedure must be conducted by
the institutions of the Member States involved not only
where family benefits are granted, but also where family
benefits are recovered?
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